Generál kivitelezés lépésről-lépésre

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

A búcsú

2021. szeptember 03. - MrNE

Elérkezett az iskolakezdés, egyúttal a visszaköltözés ideje a felújított házba. Első megállapításom a naptári kényszerűség okán mindenképpen bekövetkezett volna, utóbbi sajnos csak akkor, ha a MacMester és csapata az ígéretéhez híven befejezte volna a munkáját. Azt kell mondanom, hogy nem csak símítások vannak még, hanem gyakorlatilag semmilyen közmű nincs a házban, csak az udvari konyháig (ahol az eredeti bekötés létezik) tartanak. Erre az állapotra nehéz lenne azt állítani, hogy hamarosan elkészül. a bő 3 hónap alatt csak 2 szobát sikerült újrabetonozni, egy 75-ös ajtókivágást kirobbantani és szétverni az egész házat. Ez a teljes produktum 3 hónap alatt. Nem utolsó sorban az a rengeteg kár, amit okoztak ottlétük alatt. Mindezt 400e Ft-ért tették amit már az első hét után felvettek.

Ezek után és a sorozatos ígérgetések és hazudozások okán úgy döntöttünk, hogy megválunk ettől az embertől, aki nem mellesleg a sógorom is lett fél éve. Találtunk egy másik kivitelezőt, aki meg tudja oldani a MacMester által felfoghatatlan építőipari problémánkat.

messenger.jpgVasárnap lévén nem akartam zavarni (mert szombaton jártamban-keltemben arra gurultam ahol a húgommal laknak és otthon találtam az autóját, tehát jól megérdemelt pihenését töltötte) ezért egy üzenetben megkértem, hogy hagyják el a helyszínt, ami hétfőn meg is történt. Éppen megmutattam a feladatot az új kivitelezőnek amikor a levonulás zajlott.

Fa arccal, annyit se mondott, hogy

"Ne haragudj hogy így alakult, nem így akartam"

tehát semmilyen megbánás vagy lelkifurdalás nem volt tapasztalható.

Igazából így is lehet pénzt keresni. Van egy segédmunkásom, azzal szétveretem a házat, közben felveszek némi pénzt amit még nem tart gyanúsnak a megrendelő, aztán ráutaló magatartással kirúgatom magam.

Jelzem az elszámolás még ezután következik, mert ezért a rombolásért soknak tartok 400e Ft-ot adni, azt a rengeteg kárt amit okoztak és duplán és pluszban felhasznált anyagot amelyeket a dilettáns munkavégzésük miatt kellett kifizetnem, még el kell számolni.

 

 

Két nagy trailer volt az udvaron tele elszállításra váró anyaggal, képesek voltak ledobálni róla, annyi gerinc nem volt benne hogy hamár úgyis rajta van elviszem még végezetül

img_7664.JPG

A kapubejáró és a kapuütköző is tönkre ment.

img_7680.JPG

img_7681.JPG

img_7666_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Próbálkoztak a padlófűtés kivitelezésével is, de nem sikerült megoldani ezt a roppant bonyolult szerkezetet, aminek örülök is, mert ha ez betonba kerül az nekem később nagyon sokba került volna, amikor tönkre ment volna az első fűtési szezonban. Így csak vissza kell bontani a csöveket és a lefolyót, majd minőségi csővel újra megcsinálni. Az új szerelő azt mondta, ilyen csövet még soha nem látott és nem az életkorából fakadóan mert 40-50 között lehet, hanem mert egy kis keresés után megtaláltam az interneten ezt a csövet a rányomott azonosító+név alapján, ez a létező legolcsóbb. Ami nem biztos hogy rossz, de valljuk be, egy olyan anyagból, ami betonba kerül, majd padlóburkolat megy rá, az ember nem a legolcsóbbat veszi meg. Legalábbis én nem. Egy jól kivitelezett padlófűtésnek 50 évig működnie kell.

folyt.köv...

A bejegyzés trackback címe:

https://mekkmester-hazfelujito.blog.hu/api/trackback/id/tr5716678576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása