Generál kivitelezés lépésről-lépésre

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

A búcsú (folytatás)

2021. szeptember 06. - MrNE

A levonulás óta eltelt egy hét, ezidő alatt semmi előrehaladás nem történt. Az új kivitelezők majd megpróbálják két munkájuk között a miénket is folytatólagosan csinálni.

Azt kell hogy mondjam, siralmas ami ebben az országban működik.

Nem találni megfelelő szaktudással és kapacitással rendelkező szakembert. A "jó szakik" hónapokra, évekre le vannak kötve, egy emberöltő kivárni mire valamelyik ráér foglalkozni a problémáddal és ha sokat vacakolsz otthagy a fenébe mert van neki több másik várakozó megrendelése.

Vagy van a "B" verzió, a már ma délutántól ráérő csapat, mindent vállalnak, majdnem annyiért mint a "jó szakik" de zéró szaktudással és tapasztalattal és hamar ráébred a megrendelő, hogy ezek bizony kontárok. De mire eljut a tudatunkig hogy nagy bajban vagyunk, a házunk már romokban hever. Utána mégnehezebb olyan embert találni, aki hajlandó kijavítani, folytatni, befejezni egy kókler munkát. Megjegyzem teljesen jogosan.

Esetünkben örülök, ha a karácsonyt már otthon tölthetjük. Biztos valami oltári nagy bűnt követhettünk el előző életünkben hogy a sors ilyen furcsa játékot űz velünk. Nem tartom annyira viccesnek, vége lehetne már.

Idő közben vasárnap elhoztuk a MacMester felújítandó házának egyik szobájában tárolt dolgainkat, mert legutóbbi ottlétünkkor elég siralmas állapotban voltak. Ott is dolgozik valaki és összecsapta festékkel + poros minden. Jobbnak láttuk elhozni onnan.

Valamint jeleztem, hogy a korábban kiállított számla, a tárgya okán nem lesz jó (fűtésrendszer kivitelezése) ezért sztornózni kell majd kiállítani egy olyat, ami mögé vállalkozói szerződést lehet tenni. Mert esetünkben a fűtésrendszer nem lett kialakítva és amikor ki lesz, azt nem ő fogja megcsinálni.

Nem volt őszinte a mosolya, de vigasztaltam, hogy a könyvelő megoldja, ne ő gondolkodjon rajta.

Mondjuk annak örülnék ha lelkiismereti okokból az összeg egy részét visszaadná, de gerincről vagy lelkiismeretről itt azt gondolom szó sem lehet.

Annyit sem mondott hogy "bocs", pedig ez lenne a minimum azok után ahogy elintézte ezt a dolgot.

Azt is el tudom képzelni, hogy szerinte én vagyok a felelős, mert nekem nem jó semmi. De én kérek elnézést, hogy nem engedtem szarul megcsinálni az otthonom.

Nos, úgy néz ki szerda/csütörtök, jön már az új víz szerelő.....utána a kőműves rész, közben/utána a festő.

Remélem eleget szívtunk már és nem lesz több fennakadás.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mekkmester-hazfelujito.blog.hu/api/trackback/id/tr9116681388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása