Generál kivitelezés lépésről-lépésre

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

A minőség

2021. augusztus 26. - MrNE

Előző bejegyzésemben említettem, hogy jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti a MacMester, így ráérő időmben megnéztem közelebbről is az elvégzett munkát.

img_7599.JPG

img_7604.JPG

 

 

 

 

 

Első észrevételem az volt, hogy a belső csőcsiga hajlításnál mintha meg lenne törve a padlófűtés csöve. Enyhén meg is van, de éppen határeset, így bízom benne hogy később sem lesz ebből gond.

img_7602_2.jpg

 

A tusoló fele alatt nincs fűtés.

img_7593_2.jpg

A mosókonyha és a főépület szintkülönbsége miatt lépcsőt kell építeni a jelölt helyre, amelyet kb. 3x megbeszéltünk, hogyan szeretném, ennek ellenére sikerült bebetonozni a szerelőbetont az ajtóig, így a padlófűtést is meg kellett módosítani úgy hogy azon a helyen torlódnak a csövek.

img_7613.JPG

Tehát mivel a szerelőbeton egészen az ajtóig kijött, ezt el kellett bontani. Mivel a nagy (Parkside) flexet kinn hagyták az esőn, azt nem merték használni, ezért a bontókalapáccsal vésték le a felesleget, ami azt eredményezte, hogy egy nagy beton darab leszakadt onnan is, ahonnan nem kellett volna.

img_7616.JPG

img_7612.JPG

A szigetelőlemez nincs összedolgozva a fal szigetelésével és a fal tövén valami okból ott maradt a bontáskor a falról levert csempe maradéka. A dilatációs szegélycsík is kimaradt a rendszerből.

img_7623.JPG

Valamint gyanús volt, hogy mindkét helyiség bejáratától kb. 1 méteres távolságig alacsonyabb az aljzat mint beljebb. Ma megnéztem, hogy vajon miért. Valószínűleg elfogyott az 5cm vastag hungarocel és pótolták azzal ami volt.

A gond ezzel az, hogy az ajánlott szigetelés vastagság 10cm (2x5cm kötésben) itt egyébként is csak a fele van és az is csalással. Itt éppen csak 3cm jutott, az se lépésálló.

padlofutes.jpg

Így nézne ki egy szakszerűen elkészített padlófűtés. Az enyémet megnézve kis jóindulattal is csak nyomokban hasonlít. A szigetelés, ami alapjaiban elengedhetetlen hogy korrekten meg legyen csinálva, hogy a fűtés a lakásban realizálódjon, ne pedig a ház alatti talajt fűtsük, esetünkben hanyag módon lett megcsinálva.

Nem értem, hogy lehet így gondolkodni, hogy "jó lesz az még"? Nem lesz jó! Nem véletlen vannak szabványok, ajánlások, azokat tanult tapasztalt szakemberek dolgozták ki. Ezektől eltérni nem tanácsos. Persze ez a fűtés működne így is, csak nem lenne gazdaságos használni.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: itt

Ez a munkavégzés teljes mértékben kimeríti a "takony munka" fogalmát.

Jártamban-keltemben észre vettem, hogy az elektromos szerelvények (dugaljak, kapcsolók) szerelvénydobozait purhabbal rögzítették a falhoz, a becsatlakozás pont ott lett kialakítva, ahol majd a dugalj rögzítése kapaszkodna a dobozba és szabadon volt hagyva élő áram a kibontott dugaljban.

img_7567.JPG

img_7566.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7568.JPG

Együgyű kérdésem, mi akadályozza majd meg, hogy a konnektor kiszakadjon a falból ha kihúzunk belőle egy bedugott készüléket? Mert valljuk be nem minden esetben támasztjuk meg a másik kezünkkel.

Jelen pillanatban egy hajszál választ el attól, hogy megkérjem a "mester urakat", hogy vonuljanak le, természetesen fizetés nélkül.

Hogy pozitívumot is említsek, a festő srác megítélésem szerint ért a dolgához, az legalább úgy tűnik szép lesz.

Nem tudom pontosan mennyi glett anyagot használtak el eddig, pedig kértem, hogy az alsó réteget lehetőleg flexibilis csemperagasztóval csinálják, mert az 1/3 annyiba kerül mint a glett, de ez nem valósult meg. MacMester csak glett anyagot vitt.

Az ipari tanulók nem okoznak ennyi kárt és plusz költséget, amíg 3 év alatt megtanulják a szakmájukat, mint ezek a kóklerek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mekkmester-hazfelujito.blog.hu/api/trackback/id/tr6716671676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása