Generál kivitelezés lépésről-lépésre

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

Ingatlanfelújítás Napi helyzet

Mintha belendülne

2021. augusztus 26. - MrNE

Nem akarok senkit untatni a várakozással töltött eseményekkel, gyakorlatilag annyi történt az 1 hónap tétlenség alatt, hogy számtalan ígéretet kaptunk hogy majd ekkor és akkor hogyan fog elkészülni a ház, amiből természetesen semmi nem valósult meg.

Egy újabb rövid de annál lényegretörőbb beszélgetés alkalmával ismét megígérte, hogy mostantól új lendületet vesz a dolog, vége van a versenyszezonnak (korábban említettem a roncsautós érdekeltségét) 100%-osan ránk fog koncentrálni és iskolakezdésre végeznek. Eddig vajon hány százalékosan koncentrált ránk? A "leszarom a megrendelőt" az nem tudom mennyinek számít.

Ekkor ismét felröhögtem...a kezdeti ígéret is felelőtlen volt, most egy hónap tétlenség után még mindig azt ígérni, hogy 3 hét alatt befejeznek 3 hónapnyi munkát, köztünk szólva csak ismételni tudom magam....vagy engem néz teljesen hülyének, vagy ő az.

Nos, az ígért lendület valóban elkezdődött.

A konyhában és a fürdőszobában lefektetésre került a padlófűtés és a vízvezeték, valamint elkezdődött a két utcai szoba glettelése. Igazából csak az egyikhez kell komolyabban hozzányúlni, mert a másik már korábban meg lett csinálva, itt csak kisebb javításokat kell végezni.

Ez utóbbi műveletnek én nem látom sok értelmét addig amíg a fűtéscsövek nincsenek a helyükön, de ő a MacMester. Hozzáteszem egyik ablak már másfél hónapja ki van bontva de a helyére még nem került be a másik, ajtócserékhez az ajtónyílás nincs megcsinálva, padlásfeljáró nincs beépítve, szóval van még kőműves munka is bőven, de a festés már elkezdődött.


img_7602.JPGimg_7595.JPG

 

 Ezután a "nagy" lendület után elment nyaralni, és jelenleg is a jól megérdemelt pihenését tölti.

Én pedig idő közben észrevetten néhány hiányosságot (volt időm bőven megnézni amit csináltak) amelyeket a következő bejegyzésben részletesebben is leírok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ránézésre látványos munka közelebbről megnézve már nem olyan szakszerű.

Nem kell professzornak lenni ahhoz, hogy gyanússá váljon, hogy itt valami nincs rendben.

A csövek hajlításánál figyelni kell arra, hogy a hajlítás íve ne legyen kisebb, mint amit a cső még tolerál törés nélkül.

Ez egy meglehetősen merev cső és a csőcsiga belső fordulójánál látható és kézzel érzékelhető, hogy kis mértékben megnyomódott a cső fala.

Próba képpen egy fél méteres csődarabon kipróbáltam, hogy mit okoz ez a változás a csőben. 

img_7599.JPG

img_7604.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt tapasztaltam, hogy ez a mértékű deformitás a cső belsejében még nem érzékelhető, viszont a cső, keresztmetszeti kereksége torzult. Nem tudom van -e ennek bármilyen negatív hatása a padlófűtés működésére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mekkmester-hazfelujito.blog.hu/api/trackback/id/tr9216670516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása